logo ECNB

knopHome
knopNieuws
duurzaam_wonen
energiek
knopLid
topside
U VINDT HET TOCH OOK BELANGRIJK DAT:
 
  • uw woonomgeving aantrekkelijk is en blijft;
  • de plaatselijke economie opbloeit;
  • de natuur en cultuur op Noord-Beveland blijft bestaan;
  • waar mogelijk duurzame oplossingen worden toegepast;
  • via gezamenlijk activiteiten bovenstaande doelen gerealiseerd worden.
underside

ALTERNATIEVEN VOOR UW
HR-KETEL

echtwaar Laatst bijgewerkt:
januari 2021

Vragen? Mail de
secretaris.

Energie Cooperatie:
NL98 RABO 0322 9592 09
KvK 57218331


logo gemeente
plaatje1plaatje2plaatje3    TERUG


ALTERNATIEVEN VOOR DE HR-KETEL


Als uw CV-ketel nu kapot gaat of de installateur zegt dat de ketel binnenkort echt aan vervanging toe is, dan is het belangrijk om eerst een een aantal zaken op een rij te zetten. Het team van Hier.nu heeft een aantal checklijsten opgesteld die een eerste indicatie geven wat je kunt doen. Wanneer is een warmtepomp, wanneer is een hybride warmtepomp en wanneer is een CV-ketel interessant? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel. Het geeft een goed overzicht van alle factoren die daarbij een rol spelen en je kunt de checklijsten vinden via de volgende link naar de website hier.nu.

Daarnaast is er natuurlijk ook een mogelijkheid om gas te besparen door bepaalde ruimtes in uw huis te verwarmen met een pelletkachel of eventueel een pellet CV-ketel. In het voorlichtingscentrum van de gemeente Noord-Beveland staan enkele pelletkachels opgesteld en kunt u daarover voorlichting krijgen.


Een alternatieve manier om uw huis of bepaalde ruimten in uw huis te verwarmen is het installeren van infraroodpanelen. Door Thuisbaas is onderzoek gedaan naar de energiebesparing met infraroodpanelen.

Thuisbaas schrijft daarover op hun site:

In appartementen en tussenwoningen die redelijk tot goed geïsoleerd zijn, kan met infraroodverwarming veel bespaard worden op de energierekening, zo blijkt uit onderzoek van Thuisbaas. Dat is mooi meegenomen omdat infraroodpanelen weinig plaats innemen en minder duur zijn dan andere vormen van aardgasvrije verwarming.' Hoewel dit een beperkt onderzoek is lijken de resultaten een besparing van 55% in vergelijking met een HR-ketel op te leveren.Lees het hele interview in Gawalo hier.


-->