logo ECNB

knopHome
knopNieuws
duurzaam_wonen
energiek
knopLid
topside
U VINDT HET TOCH OOK BELANGRIJK DAT:
 
  • uw woonomgeving aantrekkelijk is en blijft;
  • de plaatselijke economie opbloeit;
  • de natuur en cultuur op Noord-Beveland blijft bestaan;
  • waar mogelijk duurzame oplossingen worden toegepast;
  • via gezamenlijk activiteiten bovenstaande doelen gerealiseerd worden.
underside

LAAT EEN ENERGIESCAN MAKEN MET EEN MAATWERKADVIES
OM VERDER TE BESPAREN!

Klik hier voor een email aan EPA voor een advies en geef uw naam, adres, PC, woonplaats en telefoonnummer.

echtwaar Laatst bijgewerkt:
januari 2021

Vragen? Mail de
secretaris.

Energie Cooperatie:
NL98 RABO 0322 9592 09
KvK 57218331


logo gemeente
plaatje1plaatje2plaatje3    TERUG

LAAT EEN ENERGIESCAN MAKEN VOORDAT U VERDERE INGREPEN AAN UW WONING DOET:

Een Energie Prestatie Advies (EPA) bestaat uit een rapport waarin wordt aangeven welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Naast een advies over de maatregelen wordt in het rapport ook een inschatting gegeven van de kosten en de besparing die het kan op leveren.
De adviezen worden gemaakt met speciaal ontwikkelde software. Een andere benaming van een energie prestatie advies is ook wel een maatwerkadvies of een EPA-rapport. Voor de inwoners van Noord-Beveland zijn de kosten voor dit advies € 100,-- . De gemeente Noord-Beveland ondersteunt dat met een subsidie. Wilt u meer informatie over EPA-advies, ga dan naar www.epazeeland.nl.

PLAN VAN AANPAK MAKEN OM DE WARMTEVRAAG TE VERMINDEREN:

Als met het maatwerkadvies van uw adviseur duidelijk is wat u het beste kunt doen wordt het tijd om een plan te maken. Het is belangrijk om u te realiseren dat zonder verdere vermindering van de warmtevraag in uw woning, een warmtepomp geen behaaglijke verwarming oplevert. Een warmtepomp kan dan het warmteverlies via ramen, muren, vloer en dak niet bijhouden omdat een warmtepomp warmte op een andere manier levert dan uw HR-ketel.
Dat betekent dus eerst isoleren. En isoleren is een vak apart. Laat u daarover dus deskundig adviseren voordat u aan de slag gaat. Meer informatie kunt u vinden op www.energiebesparendoejenu.nl en www.milieucentraal.nl.

Naast isolatie kunt u al veel gas besparen door ramen met enkel glas te vervangen door HR++ glas. Op onderstaand plaatje kunt u zien hoeveel warmte er verloren gaat met enkel glas.
temperatuur

Als het in de woonkamer 20 °C is, is het bij een buitentemperatuur van 0 graden maar net 5,5 °C aan de binnenkant van het glas. De overige 15 graden gaan via de ruit naar buiten. Het is bovendien koud om bij het raam te zitten. En met HR++glas bespaart u 23 m3 gas per m2 glas = € 15,--.
Meer informatie op https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/isoleren-en-besparen/dubbel-glas-hr-glas-en-triple-glas/

DE ENERGIESCAN IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE SUBSIDIEREGELING 'DUURZAAM BOUWEN NOORD-BEVELAND'
VAN DE GEMEENTE NOORD-BEVELAND.

inhoud_overig

-->