LAAT EEN ENERGIESCAN MAKEN VOORDAT U VERDERE INGREPEN AAN UW WONING DOET:

Een Energie Prestatie Advies (EPA) bestaat uit een rapport waarin wordt aangeven welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Naast een advies over de maatregelen wordt in het rapport ook een inschatting gegeven van de kosten en de besparing die het kan op leveren.
De adviezen worden gemaakt met speciaal ontwikkelde software. Een andere benaming van een energie prestatie advies is ook wel een maatwerkadvies of een EPA-rapport. Voor de inwoners van Noord-Beveland zijn de kosten voor dit advies € 100,-- . De gemeente Noord-Beveland ondersteunt dat met een subsidie. Wilt u meer informatie over EPA-advies, ga dan naar de website van Epa zeeland.

PLAN VAN AANPAK MAKEN OM DE WARMTEVRAAG TE VERMINDEREN:

Als met het maatwerkadvies van uw adviseur duidelijk is wat u het beste kunt doen wordt het tijd om een plan te maken. Het is belangrijk om u te realiseren dat zonder verdere vermindering van de warmtevraag in uw woning, een warmtepomp geen behaaglijke verwarming oplevert. Een warmtepomp kan dan het warmteverlies via ramen, muren, vloer en dak niet bijhouden omdat een warmtepomp warmte op een andere manier levert dan uw HR-ketel.
Dat betekent dus eerst isoleren. En isoleren is een vak apart. Laat u daarover dus deskundig adviseren voordat u aan de slag gaat. Meer informatie kunt u vinden op de website van Energiebesparen doe je nu en Milieucentraal.

Naast isolatie kunt u al veel gas besparen door ramen met enkel glas te vervangen door HR++ glas. Op onderstaand plaatje kunt u zien hoeveel warmte er verloren gaat met enkel glas.
temperatuur

Als het in de woonkamer 20 °C is, is het bij een buitentemperatuur van 0 graden maar net 5,5 °C aan de binnenkant van het glas. De overige 15 graden gaan via de ruit naar buiten. Het is bovendien koud om bij het raam te zitten. En met HR++glas bespaart u 23 m3 gas per m2 glas = € 15,--.
Meer informatie op de website van Milieucentraal

DE ENERGIESCAN IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE SUBSIDIEREGELING 'DUURZAAM BOUWEN NOORD-BEVELAND'
VAN DE GEMEENTE NOORD-BEVELAND.

Agenda


Energie evenementen


Energiek Noord-Beveland had het voornemen om in het najaar samen met een aantal partners een Energie-evenement in iedere dorpskern te organiseren. Op dit moment is nog niet duidelijk of dat ook daadwerkelijk mogelijk is.
We zullen u daarover in het najaar verder informeren.
(Zie verder bij Nieuws)Contact opnemen met Energiek
Noord-Beveland


Heeft u vragen of opmerkingen, wilt u deelnemen aan één van onze projectgroepen, meldt u zich dan aan bij de secretaris:
Thijs van der Velden
(email: zie onderaan pagina).
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Het lidmaatschap biedt voordelen, als u deelneemt aan onze projecten. Daarnaast levert u een bijdrage aan de leefbaarheid op ons eiland.


 

Laatst bijgewerkt: juli 2021 

eindeloos