Als uw CV-ketel nu kapot gaat of de installateur zegt dat de ketel binnenkort echt aan vervanging toe is, dan is het belangrijk om eerst een een aantal zaken op een rij te zetten. Het team van Hier.nu heeft een aantal checklijsten opgesteld die een eerste indicatie geven wat je kunt doen. Wanneer is een warmtepomp, wanneer is een hybride warmtepomp en wanneer is een CV-ketel interessant? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel. Het geeft een goed overzicht van alle factoren die daarbij een rol spelen en je kunt de checklijsten vinden via de volgende link naar de website hier.nu.

Daarnaast is er natuurlijk ook een mogelijkheid om gas te besparen door bepaalde ruimtes in uw huis te verwarmen met een pelletkachel of eventueel een pellet CV-ketel. In het voorlichtingscentrum van de gemeente Noord-Beveland staan enkele pelletkachels opgesteld en kunt u daarover voorlichting krijgen.

Een alternatieve manier om uw huis of bepaalde ruimten in uw huis te verwarmen is het installeren van infraroodpanelen. Door Thuisbaas is onderzoek gedaan naar de energiebesparing met infraroodpanelen.

Thuisbaas schrijft daarover op hun site:

In appartementen en tussenwoningen die redelijk tot goed geïsoleerd zijn, kan met infraroodverwarming veel bespaard worden op de energierekening, zo blijkt uit onderzoek van Thuisbaas. Dat is mooi meegenomen omdat infraroodpanelen weinig plaats innemen en minder duur zijn dan andere vormen van aardgasvrije verwarming.' Hoewel dit een beperkt onderzoek is lijken de resultaten een besparing van 55% in vergelijking met een HR-ketel op te leveren.Lees het hele interview in Gawalo hier.

Agenda


Energie evenementen


In 2021 organiseert Energiek Noord-Beveland samen met een aantal partners een Energie-evenement in iedere dorpskern voor alle inwoners van Noord-Beveland die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en met name voor woningeigenaren. (Zie verder bij Nieuws)Contact opnemen met Energiek
Noord-Beveland


Heeft u vragen of opmerkingen, wilt u deelnemen aan één van onze projectgroepen, meldt u zich dan aan bij de secretaris:
Thijs van der Velden
(email: zie onderaan pagina).
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Het lidmaatschap biedt voordelen, als u deelneemt aan onze projecten. Daarnaast levert u een bijdrage aan de leefbaarheid op ons eiland.


 

Laatst bijgewerkt: maart 2021 

eindeloos