logo ECNB

knopHome
knopNieuws
duurzaam_wonen
energiek
knopLid
topside
U VINDT HET TOCH OOK BELANGRIJK DAT:
 
  • uw woonomgeving aantrekkelijk is en blijft;
  • de plaatselijke economie opbloeit;
  • de natuur en cultuur op Noord-Beveland blijft bestaan;
  • waar mogelijk duurzame oplossingen worden toegepast;
  • via gezamenlijk activiteiten bovenstaande doelen gerealiseerd worden.
underside

 

Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen van de coöperatie volgen.

Het Breedbandproject in samenwerking met Skylink is afgerond.

Energiek Noord-Beveland richt zich nu voornamelijk op duurzaamheid.

echtwaar Laatst bijgewerkt:
september 2020
plaatje1plaatje2plaatje3    


NIEUWS OVER ENERGIE-EVENEMENTEN
In het najaar van 2020 starten we met de uitgave van een aantal magazines met praktische informatie over het verduurzamen van uw woning. Dat kan ook uw huurwoning zijn, want onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen of het waterzijdig inregelen van de CV-installatie gelden voor alle woningen. Zodra de maatregelen rond corona dat toelaten starten we met info-avonden in alle dorpskernen van Noord-Beveland, voor alle inwoners van Noord-Beveland die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en met name voor woningeigenaren.
Het verduurzamen van de eigen woning komt nog niet goed op gang. Veel woningeigenaren vinden het lastig en moeilijk om te bepalen hoe ze dat nu eigenlijk kunnen doen en wat er allemaal mogelijk is. En als je dan wat wil gaan doen, hoe hou je dat dan betaalbaar? Welke subsidies zijn er om je daarbij financieel te ondersteunen? Op die info-avonden zullen we dan vooral hele praktische dingen laten zien: hoe breng je radiatorfolie aan, waar moet je op letten als je wilt isoleren, uit welke materialen kun je kiezen. We brengen de voorbeelden en het materiaal naar u toe op zo'n avond. In het gele krantje en in onze magazines laten we weten wanneer die info-avonden plaats vinden.


Energiek Noord-Beveland wil op de infoavonden heel laagdrempelig een aantal mogelijkheden laten zien met demonstraties en achtergrondinformatie. Hoe je dat zelf heel simpel kunt doen of uit welke materialen je kunt kiezen, als je het wil laten doen. En wat het oplevert qua comfort in je huis en verlaging van je energierekening.


Voor een impressie van ons mooie eiland bekijkt u onderstaande diaserie.