logo ECNB

knopHome
knopNieuws
duurzaam_wonen
energiek
knopLid
topside
U VINDT HET TOCH OOK BELANGRIJK DAT:
 
  • uw woonomgeving aantrekkelijk is en blijft;
  • de plaatselijke economie opbloeit;
  • de natuur en cultuur op Noord-Beveland blijft bestaan;
  • waar mogelijk duurzame oplossingen worden toegepast;
  • via gezamenlijk activiteiten bovenstaande doelen gerealiseerd worden.
underside

SUBSIDIES

EN

LENINGEN

echtwaar Laatst bijgewerkt:
januari 2021

Vragen? Mail de
secretaris.

Energie Cooperatie:
NL98 RABO 0322 9592 09
KvK 57218331


logo gemeente
plaatje1plaatje2plaatje3    TERUGSUBSIDIES

Huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE's) die energiebesparende maatregelen nemen, kunnen hiervoor subsidie krijgen van de rijksoverheid, provincie of gemeente.

Je kunt subsidie aanvragen (ISDE) voor de aanschaf van: zonneboilers, warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluiting warmtenet. Per 1 januari 2021 is er in totaal € 124 miljoen beschikbaar voor zowel particuliere gebruikers als VvE's. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie.

De subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn vaste bedragen per m2. De precieze bedragen staan op de site van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Vanaf 4 januari 2021 kan de ISDE aangevraagd worden na de installatie, het aanbrengen of aansluiten van de maatregel. Je moet minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoeren of één isolatiemaatregel én de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler.

Bekijk de Energiesubsidiewijzer van de Vereniging Eigen Huis voor een compleet en actueel overzicht van subsidies en leningen op de website van VEH.

Met de Energiesubsidiewijzer vind je het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen. Vul je woonplaats in en bekijk: - een overzicht van welke subsidies er voor je zijn; - de voorwaarden waaraan je moet voldoen om de subsidie te krijgen; - een link naar de juiste website met meer informatie en een aanvraagformulier.


DUURZAAMHEIDSLENINGEN

Als u nu geen geld beschikbaar hebt, kunt u voor verduurzamingsmaatregelen ook een lening aanvragen. De rente en aflossing van de lening kunt u doorgaans betalen van het geld dat u bespaart op uw energierekening.


Er zijn verschillende mogelijkheden met o.a. de Energiebespaarlening , de Duurzaamheidsleningen de Green Loans lening. Ook geven verschillende banken een rentekorting als er sprake is van een duurzame woning. Of kunt u een extra bedrag boven op de maximale hypotheek, gebaseerd op uw inkomen, lenen.

Een uitstekend overzicht van alle mogelijkheden kunt u vinden op de website van de Vereniging Eigen Huis.

VEH
-->